Dzisiaj krótko i mam nadzieję smacznie.
Otóż, podaję przepis na
konfiturę pomarańczową.
Skład:2kg pomarańczy,
1,1/2 kg cukru,
0,5l soku pomarańczowego,
wanilii wedle smaku-:).
Pomarańcze obrać, skórkę skroić, miąższ wyciąć z "książeczki".
Wszystko do blendera i zmiksować tak, aby pozostały kawałki skórek i pomarańczy.
Gotować według uznania, w zależności od ulubionej konsystencji konfitur.
9 komentarzy:
Faktycznie bardzo prościutki i szybki przepis ( coś akurat dla mnie hihi ).
Pewnie bosko pachnie taka konfitura ...
No i smakuje.....
Pozdrawiam
Przepis do mnie przemawia :)
Tyle słyszałam dobrego o konfiturach z pomarańczy a nigdy nie miałam natchnienia ,żeby je zrobić.Narobiłas mi ochoty.
Pozdrawiam
Czy trzeba wyroić to białe spod skórki? Bo mam ochotę na te konfiturki, ale wolę się upewnić :-)
poczekam na późną jesień gdy pomarańcze są najlepsze i zrobię na pewno!!!! i na pewno z wanilią :)))) a ciekawe jak by dodać cynamonu??? i rodzynek??? oj będę eksperymentować :)))
pozdrawiam serdecznie :))
Ata, wykrój, Będzie mniej gorzkie. Ja lubię słodko-gorzkie. Goryczka i tak pozostanie ze skorki.
Anne, smak dowolny. Z cynamonem wszystkie owoce są pyszne.
Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź :-)
Zrobię je podobnie jak anne - późną jesienią. Na wszelki wypadek przepis już wydrukowałam :-)
Z chęcia bym wypróbowała ale niestety nie mam miksera:( moze jak sie zaopatrzę to zabiore sie do wyprobowania, pozdrawiam
Prześlij komentarz